Luminea Deinze

Gladde huid zonder moeite:

ontdek laserontharing in Deinze!

luminea

Waarom laserontharing?

Bij Luminea geloven we dat stralen met zelfvertrouwen begint bij een zijdezachte huid. Laserontharing is de ultieme oplossing voor wie genoeg heeft van de dagelijkse strijd tegen ongewenste haargroei.


Bij Luminea maken we gebruik van de nieuwste en meest innovatieve lasertechnologie met maar liefst 4 golflengtes (Alexandrite, Diode, NIR en NdYAG), waardoor we geschikt zijn om alle haar- en huidtypes effectief te behandelen. Ontdek de vrijheid van een haarvrije, zorgeloze huid bij Luminea.

4 wave quatro laser

4 redenen waarom deze laser momenteel de meest efficiënte laser op de markt is:

01

4 golflengtes

De meeste lasertoestellen vandaag op de markt werken op 3 golflengtes. De nieuwe laser werkt op maar liefst 4 golflengtes! Dit zorgt ervoor dat wij elk huid-en haartype kunnen behandelen, de extra golflengte is specifiek voor dunne donsharen die met andere lasers moeilijk weg te krijgen zijn.

02

Snellere resultaten

Dankzij deze krachtige laser met een vermogen van maar liefst 3500 watt  zijn er minder sessies nodig. Gemiddeld  zullen er 5-7 sessies nodig zijn! Weet wel dat elk huid-en haartype anders is en dat er altijd uitzonderingen zijn op de gemiddeldes.

03

Vlottere behandelingen

De behandelingen zelf verlopen ook een stuk vlotter, dit is zowel voor mijn lieve klanten als voor mezelf een mooi pluspunt! Kom je langs voor ontharing van de oksels? Na 20 minuten sta je terug buiten.

04

Veilig en comfortabel

De laser koelt tot -20 graden zodat je als klant geen pijn gaat ervaren. Weet wel: laseren is pijnloos, maar niet gevoelloos! De haarzakjes worden opgewarmd en hierdoor zal je een prikkeling voelen. Dit is een goed teken!

Hoe verloopt een behandeling?

 STAP 1: Persoonlijk intakegesprek


We beginnen met een persoonlijk intakegesprek waarin we de behandeling in detail bespreken en bepalen of deze geschikt is voor jou. Tijdens dit gesprek nemen we ruim de tijd om al je vragen te beantwoorden en bespreken we ook de kosten van de behandeling.

STAP 2: De behandeling

Na het intakegesprek gaan we over tot de behandeling van de gekozen zones.


We vragen je om een beschermende bril op te zetten voor je comfort en veiligheid. Vervolgens brengen we een verkoelende gel aan op je huid en plaatsen we de lichtkop. 


Je zult een milde prikkeling voelen, terwijl het pigment in je haartjes het licht absorbeert en omzet in warmte. Door deze warmte wordt het haarzakje doeltreffend vernietigd, wat uiteindelijk resulteert in het uitvallen van het haartje en dit proces vindt meestal plaats na enkele weken.


Om alle haren in deze fase te behandelen, herhalen we de behandeling met tussenpozen van 4-8 weken.


STAP 3: Behandelplanning

In de meeste gevallen zijn er doorgaans gemiddeld 5 -7 behandelingen nodig om het gewenste en optimale resultaat te bereiken.


Het is cruciaal om de voorgeschreven tussenpozen tussen de behandelingen strikt op te volgen. Deze zorgvuldig geplande aanpak zorgt ervoor dat er altijd nieuwe haren in de groeifase zijn, waardoor we elke behandeling zo effectief mogelijk kunnen maken.


We streven ernaar om samen met jou de best mogelijke resultaten te bereiken en ervoor te zorgen dat je je zelfverzekerd en tevreden voelt met het eindresultaat van de behandelingen.


 Hoe bereid ik mij voor op de behandeling?


  • Een maand voor de behandeling niet waxen of epileren, geen ontharingscrème gebruiken en bleken. Scheren mag wel, maar probeer dit te beperken.


  • De zone die behandeld wordt, scheer je 24 uur voor de behandeling.


  • Geen zon of zonnebank voor, tijdens of na de behandeling (minstens 2 weken). 


  • 2- 3 weken voor de behandeling geen zelfbruinende producten aanbrengen op de te behandelen zone.


  • Op de dag van de behandeling geen cosmetica zoals make-up, bodymilk of deodorant gebruiken.


  • Kom je voor het laseren van de bikinilijn? Trek bij voorkeur wit ondergoed aan om schade aan het ondergoed te voorkomen.


  • Zorg dat je voor de afspraak gewassen en schoon bent. 

Verzorging na de behandeling

Bescherming tegen de zon
De huid is na een laserbehandeling gevoelig. Vermijd directe blootstelling aan de zon, want UV-straling kan extra schade veroorzaken en pigmentverkleuringen teweegbrengen. Het gebruik van een zonnecrème met een hoge SPF-factor van minstens 50 is sterk aanbevolen.


Verkoeling van de huid

Het kan voorkomen dat je huid na de behandeling licht geïrriteerd of gevoelig aanvoelt. Je kunt dit verzachten door een koud kompres of ijs in een doek te wikkelen en voorzichtig op het behandelde gebied aan te brengen. Bovendien kan een crème met aloë vera een kalmerend en verfrissend effect hebben.


Vermijd aanraking en wrijving

Het is belangrijk om het behandelde gebied niet aan te raken of te wrijven, omdat dit de huid kan irriteren.

Temperatuurregeling

In de eerste 24 uur na de behandeling is het sterk aanbevolen om activiteiten te vermijden die de huid kunnen irriteren of oververhitten. Dit betekent het vermijden van hete baden, sauna's en stoomruimtes. Je kunt wel douchen, maar gebruik bij voorkeur lauw water in plaats van heet water. Daarnaast is het belangrijk om tijdens het douchen zeep op de behandelde gebieden te vermijden.


Comfortabele kleding

Kies na de behandeling voor losse, ademende kleding om wrijving en irritatie van de behandelde huid te minimaliseren.

Bekijk hier enkele voor- en na resultaten

  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button

FAQ

  • Wat is laserontharing?

    Permanente laserontharing is een cosmetische behandeling die laserlicht gebruikt om ongewenst lichaamshaar te verwijderen. De laser beschadigt de haarzakjes, waardoor de haargroei vertraagt of stopt. Omdat haren zich in verschillende groeifasen bevinden, zijn meerdere behandelsessies nodig om alle haartjes in de actieve groeifase te bereiken. De behandelingen worden meestal met tussenpozen van 4-8 weken uitgevoerd. Het aantal sessies dat nodig is, hangt af van factoren zoals haarkleur en huidskleur. 

  • Wat is het verschil tussen een laserbehandeling en IPL?

    Laserontharing en IPL-ontharing worden vaak met elkaar verward. Toch zijn het twee heel verschillende ontharingsmethodes, zowel op het gebied van veiligheid als doeltreffendheid. Bij IPL is het licht veel minder sterk dan bij een laserbehandeling, waardoor de haarzakjes enkel verzwakken en het resultaat dus slechts tijdelijk is waardoor je meer behandelingen nodig hebt dan bij een laserbehandeling. De laser zendt daarentegen een krachtig, meer selectieve verticale energiestraal uit die het haarzakje volledig vernietigt. Hierdoor is de behandeling ook echt permanent. Een IPL-ontharing is daarnaast pijnlijk en een laserbehandeling daarentegen niet.

  • Is het resultaat voor altijd?

    Hoewel het 'permanent' wordt genoemd, is het vaak permanente haarvermindering en geen volledige verwijdering. Hoewel permanente laserontharing zeer effectief kan zijn en langdurige haarvermindering kan bereiken, kunnen sommige mensen na verloop van tijd enkele haren zien teruggroeien, hoewel deze doorgaans dunner en lichter van kleur zijn.  Onderhoudssessies kunnen nodig zijn om resultaten te behouden.

  • Zie je na de behandeling direct resultaat?

    Na de laserbehandeling groeien je haren terug zoals normaal. Dit komt omdat de haarzakjes niet meteen na de behandeling stoppen met groeien. 2/3 weken na de behandeling zullen de behandelde haren geleidelijk uitvallen. Het is normaal dat niet alle haren meteen verdwijnen (enkel de haren die zich op het moment van de behandeling in de actieve fase bevonden).

  • Vanaf welke leeftijd is laserontharing mogelijk?

    Meestal wordt laserontharing pas uitgevoerd bij volwassenen die de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Op deze leeftijd hebben de meeste mensen hun volwassen haargroeipatronen en huidcondities bereikt, wat de behandeling effectiever maakt.

  • Wanneer kom je niet in aanmerking voor laserontharing?

    Er zijn een aantal contra-indicaties waar wij ons strikt aan houden en geen uitzonderingen in maken. 

    Wanneer mag er niet gelaserd worden: 

    • Zwangerschap

    • Huidproblemen: actieve huidinfecties, open wonden, eczeem, koortsblazen (in het te behandelen gebied), …

    • Medicatie of medische aandoeningen: kanker, bloedarmoede, epilepsie, multiple sclerose, diabetes, pacemaker, isotreinoïne, …

    • Recente huidbehandelingen: chemische peelings, microdermabrasie, …

    • Grijze en witte haren: deze haren hebben weinig tot geen melanine (pigment) waardoor deze moeilijker te behandelen zijn. In sommige gevallen kunnen mensen met witte of grijze haren nog steeds enige resultaten behalen met laserontharing, maar het kan meer behandelingssessies vereisen en de resultaten kunnen minder consistent zijn dan bij donkerdere haren.


  • Kan ik mijn bikinilijn laten ontharen tijdens mijn menstruatie?

    Het wordt niet aanbevolen om laserontharing aan te gaan tijdens de eerste drie dagen van de  menstruatie. De huid kan tijdens de menstruatie gevoeliger zijn, wat ongemak tijdens de behandeling kan verhogen.  Ook kunnen er hormonale schommelingen optreden die van invloed zijn op de effectiviteit van de behandeling.

  • Kan laserontharing als je tattoos en/of piercings hebt?

    Laserontharing kan veilig worden uitgevoerd in gebieden met tatoeages of piercings. Tijdens de behandeling zal de specialiste de tattoos afdekken zodat we hier niet overheen gaan met het laserapparaat. Eventuele piercings kunnen worden verwijderd of indien niet mogelijk, worden afgeplakt. Is de zone die jij wilt laten laseren volledig bedekt met tattoos, dan is laserontharing dus helaas niet mogelijk.

  • Kan laserontharing na een zwangerschap?

    Tijdens de zwangerschap kunnen hormonale schommelingen de haargroei beïnvloeden, waardoor sommige vrouwen dikkere of meer haren op verschillende delen van hun lichaam krijgen. Het is het beste om te wachten tot de hormonen weer normaal zijn voordat je laserontharing overweegt, omdat de effectiviteit van de behandeling kan variëren als hormonen nog steeds uit balans zijn.

  • Kan laseren ook op ingegroeide haren?

    Laserontharing kan effectief zijn bij de behandeling van ingegroeide haren. Ingegroeide haren treden op wanneer nieuw groeiende haren terug in de huid krullen of zich onder de huidoppervlakte ontwikkelen, waardoor irritatie, ontsteking en kleine bultjes ontstaan. Laserontharing kan helpen bij het verminderen van ingegroeide haren door de haargroei te verminderen en de haarzakjes te beschadigen.

Cadeaubon aanvragen

Luminea Deinze

Voor een zijdezachte huid zonder ongewenst haar, contacteer Luminea vandaag nog!

Afspraak maken